Prvaci Bosne i Hercegovine za 2020

 Prvenstvo BiH trener Husi s pobjednikim peharom

Novi Grad Sarajevo ponovo bez premca

U nedjelju su takmičari taekwondo kluba Novi Grad Sarajevo, nastupajući na prvenstvu BiH u zeničkoj Areni, nakon sedam mjeseci pauze, ponovo dokazali da su najbolji i bez premca na našoj teritoriji.

Selekcija kluba od 47 takmičara i 7 trenera na čelu sa proslavljenim trenerom nacionalnog tima, Harisom Husićem, je opet, ubjedljivo sa 273 ostvarena boda, i ove godine odnijela pobjednički pehar Državnog prvenstva osvojivši 20 zlatnih, 8 srebrenih i 18 bronzanih medalja.

Pehare za ekipnog pobjednika prvenstva, ekipnog pobjednika u muškim seniorima, ekipnog pobjednika u ženskim seniorima, ekipnog pobjednika u juniorima, drugoplasirane u juniorkama, ekipnog pobjednika u kadetkinjama, drugoplasirane u kadetima, te ekipnog pobjednika u mlađim kadetkinjama i drugoplasirane u mlađim kadetima.

Za najbolje takmičare prvenstva su proglašeni, Katarina Kraišnik u ženskoj konkurenciji senioriki, Jusuf Ali Rašidagić u muškoj konkurenciji seniora, Timr Subašić u konkurenciji juniora, Ivana Kraišnik u konkurenciji kadetkinja i Laura Kujačić u konkurenciji mlađih kadetkinja.

Prvenstvo Bosne i Hercegovine je održano u zeničkoj Areni u organizaciji taekwondo saveza BiH, u potpunosti poštujući mjere štaba Civilne Zaštite donesenim povodom suzbijanja pandemije Covid19 Korona virusa. Na takmičenju je učestvovalo preko 350 takmičara iz 38 klubova sa područja teritorije BiH.

Zlatne medalje za sarajevski Novi Grad su osvojili, Katarina Kraišnik, Edna Abaspahić, Nedžad Husić, Jusuf Ali Rašidagić, Sadmir Habibović i Emir Kaljanac u konkurenciji seniora. Džejla Makaš, Amar Hadžagić, Timur Subašić, Muhamed Đonko i Hamza Bahtanović u konkurenciji juniora. Ejla Makaš, Ivana Karišnik i Benjamin Husić u konkurenciji kadeta. Esma Bahtanović, Laura Kujačić, Hena Melez, Tarik Sutrović i Emin Demić u konkurenciji mlađih kadeta i Adnan Ribić u konkurenciji poomsae.

Srebrene medalje su osvojili, Ajna Makaš, Adna Borić i David Marušić u konkurenciji seniora. Eman Sarić u konkurenciji juniora. Džejna Hamzić, Ahmed Hadžimurati i Eman Čavalić u konkurenciji kadeta. Hatidža Alijagić u konkurenciji mlađih kadeta.

Bronzane medalje su osvojili, Arman Dubravac i Ibrahim Đonko u konkurenciji seniora. Iman Turković, Ahmed Smajović, i Malik Bektaš u konkurenciji juniora. Hena Kudra, Arman Halilović, Anur Kujović i Ali Šurković u konkurenciji kadeta. Esma Perišić, Lamija Močević, Mustafa Kubat i Ajdin Smajović u konkurenciji mlađih kadeta.

"Ponovljeni uspjeh naših takmičara, već dugi niz godina zaredom, je samo dokaz da smo usavršili naš plan i program i odredili sebi pravac djelovanja koji vodi samo jednom cilju, medalji sa Olimpijskih Igara. Proglašenje Olimpijskog komiteta za 2019. godinu, našeg kluba kao najboljeg sportskog kolektiva u Bosni i Hercegovini, dalo nam je vjetar u leđa, kao i rezultati sa Evropskih i Svjetskih prvenstvava u prethodnom periodu čine naš put još lakšim i odgvoronost još većom. Vjerujemo da će sav naš trud, svi naši uspjesi i konstantna edukacija doprinijeti našem konačnom, zajedničkom cilju." – Izjavio je Haris Husić, trener kluba i nacionalne seniorske selekcije BiH.

 

Kalendar

May 2021
M T W T F S S
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31

Slučajno odabrana slika